הזמנת כרטיסים מוזלים:

הזמנה מהירה

חרדון מזוקן

נעים להכיר

לאטה גדולה השייכת למשפחת החרדוניים, חי במדבריות של יבשת אוסטרליה, במזרח ומרכז אוסטרליה

החרדון המזוקן אינו בררן במיוחד בכל הנוגע לאוכל, הוא אוכל כל.

הזקן משמש להתנהגות חיזור ואגרסיביות. גם הזכר וגם הנקבה בעלי זקן, אך הזכרים משתמשים בו יותר בעיקר לחיזור. הנקבות יציגו את הזקן בעיקר כסימן לאגרסיביות. צבע הזקן נהיה כהה יותר כאשר המופע של החיזור או האגרסיביות.

אייקון ארוחות

מזון

צמחים, חרקים, מכרסמים קטנים ואף לטאות קטנות.

סביבת מחיה

סביבת חיים מגוונת. מאזורים מדבריים, יערות יבשים ואזורים המכוסים בצמחייה של שיחים סבוכים ועצים נמוכים.

דרכי תקשורת והתנהגות

מופע מעניין הוא כאשר החרדון נשען על 3 רגליים ומנופף ברגל אחת (בתנועות סיבוב). ככל הנראה פעולה זו נועדה להראות על כניעה.
כאשר הזכר מניעה את ראשו מעלה - מטה, הוא מנסה להראות דומיננטיות גם מול נקבות איתן היה רוצה להזדווג וגם מול זכרים צעירים כדי שידעו את מקומם.

תשמעו קטע...

חרדון הצווארון נחשב מגודל כחיית מחמד בבתים רבים ולכן קיימים תתי מינים רבים של זוחל זה. מכיוון שנמכר בין מגדלים רבים אשר מרבים אותו ללא הקפדה על המין.