קנגורו אפור - Eastern gray kangaroo - Macropus-giganteus
 

מזון -

עשב צעיר או יבש, זרעים, עלים, שורשים וקליפות עצים.
 

סביבת מחיה -

בכל השליש המזרחי של אוסטרליה מהצפון ועד דרום היבשת וכן לאורך החוף.
מקומות פתוחים, אזורי חורשות ויערות חצי טרופיים.


דרכי תקשורת והתנהגות -

חי בקבוצות שבהן, על פי רוב, זכר שליט, בין חמש לעשר נקבות וזכרים צעירים לפני בגרות.
התקשורת נעשית באמצעות קולות ומגע. בעת סכנה משמיע הזכר "השומר" קול של מחיאת כף,
כאשר הוא מנתר על שתי רגליו בו זמנית ובכך הלהקה לומדת אודות הסכנה.
 

הידעת?

המהירות המירבית שנמדדה אי פעם לתנועה בניתורים של קנגורו אפור הינה 64 קמ"ש (לזכר גדול מאוד).