קנגורו אדום  - Red Kangaroo -  Macropus rufus

מזון -

עשב, קליפות עצים ושורשים.
 

סביבת מחיה -

אזורי סוואנה ומדבר – ב "אווטבק" האוסטרלי.
 

דרכי התקשרות והתנהגות -

חיים בלהקה אשר בה זכר שליט, זכרים צעירים ונקבות עם גורים.
 

הריון ולידה -

משך ההריון כ- 33 יום אשר בסיומו נולד גור בגודל של כ- 2 סנטימטרים, ללא פרווה. אזניים, זנב ורגליים.
רק שתי ידיים קטנטנות ולא מפותחות אשר בעזרתן מטפס הגור לכיס.
כעבור מספר דקות יגיע לכיס ויצמד לפיטמה הקטנה ביותר
ויתחיל לינוק חלב בעזרת אמו אשר ממש מזריקה את החלב לפיו.
 

הידעת?

עיניו של הקנגורו האדום מלוכסנות וריסיו ארוכים כדי להגן על עיניו
מפני סופות החול והשמש המדברית הקופחת.