רייזר העמק הנעלם

גן גורו וגן גו-יורה

קואלה

מאובנים של קואלות מלפני 15 מיליון שנה נמצאו באתרים שונים באוסטרליה.
זכר קואלה עשוי להגיע למשקל של 12 ק"ג ואילו הנקבה למשקל של כ-8 ק"ג.
קואלות חיות בין 10 ל – 15 שנים.
 

מזון -
 

הקואלה חיה על עצי אקליפטוס ועלי עצים אלו מהווים את מזונן היחיד.
כיוון שעלי האקליפטוס דלים באנרגיה, ישנה הקואלה כ – 20 שעות ביממה!
כיוון שהקואלה מקבלת את רוב המים הדרושים לה מהלחות המצויה בעלי האקליפטוס,
רק לעיתים נדירות מאד היא יורדת מהעץ ושותה מים ממעין או מבריכה.
פירוש השם קואלה באבוריג'ינית הנו למעשה – "חיה שאינה שותה מים".

 

דרכי התנהגות -
 

הקואלות חיות ביחידות באזור מצומצם של 5-4 דונם ומתקשרות ביניהן בקולות נחירה רמים מאד
הנשמעים עד למרחק של כמה קילומטרים.

 

רבייה -
 

עונת הרבייה של הקואלות היא האביב. אצלינו בגן גורו בחודש אפריל,
הגור העוברי (שמשקלו כחצי גרם) נולד לאחר 35 ימי הריון.

הגור זוחל אל כיס האם (הנמצא ליד הישבן ופונה אחורה) וגדל שם במשך שבעה חודשים.
לאחר מכן הוא זוחל החוצה, עולה על גבה של האם ונשאר שם עד הגיעו לגיל שנה,
ועד לגיל שנה וחצי- שנתיים הוא נשאר בקירבתה, לאחר מכן הוא עובר לחיות חיים עצמאיים.