וולבי אדום צוואר - Red Necked Wallby - Macropus rufogriseus

 

מזון -

עשב, קליפות של עצים.
 

סביבת מחיה -

יערות וחורשות.
 

דרכי התקשרות והתנהגות -

חי בקבוצות קטנות, זכר אחד שליט. כאשר מגיע גור זכר לגיל שנתיים,
הוא מגורש מהקבוצה ע"י השליט.
 

הריון ולידה -

גור הוולבי נולד לאחר 30 ימי הריון ועוזב את הכיס בגיל 7 חודשים
תוך שהוא ממשיך לינוק מחוץ לכיס עד גיל 10 חודשים.
 

הידעת?

בעת סכנה נמלט בקפיצות זיגזג ולא בקו ישר.